top of page
Поиск
  • Фото автораUmut Tan

DTG Baskı Yöntemi Ne Tür Kumaşlar için Uygundur?


DTG Baskı yöntemi, su bazlı pigment mürekkeplerle yapılmaktadır. Bu mürekkeplerin, uygulanan kumaşa tutunabilmesi için öncelikli olarak kumaşın su emiciliğinin olması gerekmektedir.

Genellikle DTG yönteminde kullanılacak kumaşta en az %50 pamuk oranı tavsiye edilir. Fakat bu oran, özellikle beyaz boya kullanılmayacak renkteki kumaşlar için özel önişlem sıvısı uygulamasıyla %0'a düşürülebilir. Bu uygulama sadece Dupont Artistri P5010 Önişlem Sıvısı kullanıldığında mümkün olmaktadır. Yine beyaz boya kullanılacak renkteki kumaşlar için, en az %50 pamuk oranı gerektiğini söyledik fakat bu uygulamanın da başarısı kullanılacak boya ve önişlem sıvısına bağlıdır. Bizim tavsiyemiz Dupont Color-E serisi mürekkep ile Dupont Artistri P5003 Önişlem Sıvısı kullanımı yönündedir.

Sarf malzemeleri uygulama başarısında temeli oluştursa da kumaş kalitesi de çok önemlidir. Özellikle yüzeyinde tüy barındırmayan kumaşlar kullanmak, doğru ısıda ve sürede fikse işlemi yapmak ve sarf malzemelerini kumaşa uygun miktarda ve homojen olarak uygulamak bu püf noktalarından bazılarıdır.

Unutulmaması gerekir ki her kumaş türünde baskılar aynı netlikte yada parlaklıkta çıkmayacaktır. Ayrıca kumaş emiciliği arttıkça, yıkama dayanımı ve harcanması gereken boya miktarı artacaktır.

Eğer çalıştığınız kumaş türünün baskıya uygunluğu görmek istiyorsanız, ekibimizle iletişime geçerek numunenizi bize yollayın. Kumaşınıza istediğiniz baskıyı yapıp size gönderelim. Sonucu görmek sizin için en kolay yol olacaktır.

Eğer farklı sarf malzemesi kullanıyorsanız, Dupont Color-E serisi mürekkeplerimiz ve P5003 ile P5010 önişlem sıvıları için ekibimizle iletişime geçip hemen fiyat talep edebilirsiniz.

12 просмотров0 комментариев
bottom of page